Hogyan csökkenthető a fájdalom?

Sokan félnek piercinget vagy tetoválást készíttetni, mert rettegnek a rájuk váró kíntól. Szerencsére ma már rengeteg termék kapható, melyekkel szinte fájdalommentesen vészelhető át a beavatkozás. Nézzük, hogyan csökkenthető a fájdalom…

Piercing

Szerencsére a piercing szúrása és az ékszer behelyezése csak néhány másodpercig tart, amit az esetek nagyrészében bárki túlélhet.

Lidocaine spray, az egyik legáltalánosabb piercing érzéstelenítő készítmény, ami a nyálkahártyán keresztül könnyen felszívódik és néhány perc alatt fejti ki hatását. Nyelv, medusa, monroe, dimple, ajak, piercingeknél remekül alkalmazható. Fontos, hogy ne lélegezd be és ne nyeld le.

Másik megoldás lehet a fagyasztás. Az átszúrandó felületet be kell fújni néhány másodpercig Fagyasztó spray-el, ami érzésteleníti a területet. A módszer hatásosságával nem vagyunk teljesen elégedettek, így mi nem is alkalmazzuk.

Tetoválás

A piercinggel ellentétben, akár hosszú órákig is tarthat a folyamat és bizony vannak területek, ahol nagy segítség lehet a fájdalom enyhítése.

Alapvetően kétfajta módszert különböztetünk meg. Léteznek termékek, amiket tetoválás előtt kell alkalmazni és olyanok is amik a már felnyitott bőrön fejtik ki hatásukat.

TKTX az utóbbi évek egyik sztár érzéstelenítője. Tetoválás előtt alkalmazandó. A kívánt felületet vastagon kend be a krémmel, majd fóliázd le. Nagyjából 1 óra alatt fejti ki hatását és 4-5 órán keresztül hat. Ne ijedj meg ha a fólia alatt kissé melegebb a bőröd, ez normális reakció. Amennyiben túlzott reakciót éreznél, inkább mosd le a bőrödről langyos, szappanos vízzel. A maradék krémet néhány napon belül használd el, különben elveszti hatását. Fontos, hogy tetoválás közben ne használd, mert tapasztalatunk szerint, bedolgozva a bőrbe nagyon problémás a gyógyulás. Előnye, hogy olcsó. Lidocain-prilocain tartalom színenként eltérő: 5-5% vagy 7-7%.

Emla gyógyszertárban kapható érzéstelenítő krém. Sajnos hazai patikákban ritkán kapható. Tetoválás előtt és közben is alkalmazható. A kívánt felületet vastagon kend be a krémmel, majd fóliázd le. Nagyjából 1 óra alatt fejti ki hatását és 4-5 órán keresztül hat. Ne ijedj meg ha a fólia alatt kissé melegebb a bőröd, ez normális reakció. Amennyiben túlzott reakciót éreznél, inkább mosd le a bőrödről langyos, szappanos vízzel. Sajnos elég borsos az ára, viszont előnye, hogy a tetoválás teljes ideje alatt alkalmazható, így akár 8-10 órát is tudtok dolgozni fájdalommentesen. Lidocain-Prilocain tartalom: 2.5-2.5%.

Li-Pri gyógyszertárban kapható érzéstelenítő krém, gyakorlatilag az Emla hazai másolata. Lidocain-Prilocain tartalom 2.5-2.5%

Lidocain EGIS gyógyszertárban kapható érzéstelenítő kenőcs. Alkalmazható tetoválás előtt és közben is, de a TKTX vagy Emla krémekhez képest hatása komolytalan. Lidocain tartalom: 5%.

H2oNothing kifejezetten tetováláshoz fejlesztett fájdalomcsillapító hab. Tetoválás közben, már felnyitott bőrön fejti ki hatását. Fertőtlenítő hatású és a tetoválás teljes ideje alatt alkalmazható, így akár 8-10 órát is tudtok dolgozni fájdalommentesen. Lidocain tartalom: 4%.

Bactine sebek gyógyítására és fertőtlenítésére használt spray, ami tetoválás közben, a már felnyitott bőrön fejti ki hatását. Tetoválás alatt, bármikor használható. Lidocain tartalom: 4%.


Fontos, hogy a krémek, habok, spray, kizárólag külsőleg alkalmazhatók!

Hatásuk nagyban függ az adott bőrfelülettől és személyenként eltérő lehet.

A felsorolt termékek többek között prilokaint, lidokaint és epinefrint tartalmaznak, ezekre való érzékenység esetén kerülni kell használatukat!