Az Everest Tattoo egy magyar tetováló stúdió, amely 2011 ben nyitotta meg kapuját Budapesten.

A kezdetben csupán két tagból álló csapat mágnesként vonzotta a tehetségeket és rövid idő alatt Buda egyik ikonikus tetováló stúdiója lett. Jelenleg öt tetoválóval és egy piercerrel büszkélkedhetnek, akik mindannyian szakmájuk elismert tagjai.

Korai évek 2011-2013

Német Szilárd a japán tetoválások hazai mestere 2011 ben alapította az Everest Tattoo-t Budapesten a Móricz Zsigmond körtéren, szakmai partnerével Kovács ”Gabe” Gáborral. Rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tettek szert és a következő években újabb tagokkal bővült a csapat.

2012-ben elérkezettnek látták az időt, hogy megmutassák magukat a nagyvilágnak és ebben az évben több külföldi fesztiválon is sikerrel szerepeltek. Januárban Drezda és Telford, februárban Lipcse, ahol Szilárd megnyerte karrierje első trófeáját, a Best of Sunday, azaz a vasárnap készült legjobb tetoválásnak járó díjat. Márciusban Dublin, júniusban Dortmund városaiban mutatták meg tudásukat és ezek a külföldi fesztiválok 2013-ban is folytatódtak. Januárban Zwickau, majd Drezda, Lipcse, Stuttgart, Chemnitz, Augsburg fesztiváljai következtek, ezek majd mindegyikéről sikerült elismeréseket és díjakat besöpörniük. Külföldi turnéjaikon, szakmai fejlődésükön túl, barátságok építésére is akadt lehetőségük, jónéhány csapattagot és vendégtetoválót is köszönhettek a nemzetközi fesztiváloknak.

Növekszik a csapat 2014-2015

A stúdió híre szélvészként terjedt és az újabb tagokra sem kellet sokat várni, jelentkezőből akadt bőven. Az egyik németországi fesztiválon vendégként megismert Marczin ”Jimmy” Imre 2014 januárjában csatlakozott hozzájuk, míg Mérei ”Mejó” Jocival márciusban kezdték meg a közös munkát. Júliusban akkor még, mint recepciós kezdett el dolgozni a srácokkal, első női tagként Ozsvárt ”Annie Bee” Enikő. Külföldi fesztiválokból ebben az évben sem volt hiány, Lipcse, Stuttgart, Frankfurt, Amszterdam, Dortmund városait hódították meg. Az év vége felé, baráti viszonyban ugyan, de véget ért közös munkájuk Jimmyvel, aki karrierjét itthon és külföldön sűrű stúdió váltásokkal fűszerezve folytatja.

A legtöbb változást talán a következő év hozta. A hazai és a nemzetközi sikerek híre tovább emelte a stúdió ázsióját és újabb tagokkal bővült a legénység. 2015 januárjában érkezett a társulathoz Kisvári ”Fifi” Attila, aki egy rövid útkeresés után, Szilárd tanácsára, elindult a maori tetoválások irányába, beleásta magát a stílus finomságaiba és hamarosan ő lett Magyarország elsőszámú polinéz mestere. Újabb vendégtetoválók is feltűntek a porondon, Tikos Péter és Zöld Soma személyében.

Márciusban egy nagyon tehetséges ifjú titán kopogtatott az ajtón és kért lehetőséget Kanász ”Kistibi” Márk. Időközben megnőtt az igény a piercingek szakszerű behelyezésére is, ezért áprilisban megkezdték a munkát Fawkes Olivérrel. Még ebben a hónapban felcserélte recepciós-gyakornok munkakörét állandó tetoválóra Annie Bee, aki egyedi stílusával és színeivel pillanatok alatt berobbant a köztudatba. Hatalmas rajongótábora a mai napig töretlenül imádja egyedi látásmódját. A recepciós munkakör betöltésére még ebben a hónapban találnak egy kitűnő munkatársat, Fifi egy régi barátját, Miskolczi ”Vincent Vega” Attila személyében. Ő lett felelős egyszemélyben a felszerelésekért, koordinálja az időpontokat, válaszol a levelekre, biztosítja a vendégek kényelmét, egyszóval a stúdió lelke és mozgatórugója.

Egy hónappal később májusban a Tattoo Face egykori tagja Fehér ”Dave” Dávid érkezett hozzájuk, aki akkoriban különböző stílusokban próbálkozott, de miután kiderült, hogy színtévesztő, belátta, hogy a fekete szürke irány lesz számára a megfelelő. Célirányosan fejlesztette magát a realizmus és a kalligráfia területein, ebben a két stílusban alkot kiemelkedőt.

Everest 2 Tattoo 2015

2015 év elején már tisztán látszódott, hogy kinőtték fészküket, új stúdió nyitása vált szükségszerűvé. Mivel megkedvelték Budát, azon belül is a 11. kerületet, így megpróbáltak a közelben találni egy megfelelő helyiséget. 2015 szeptemberében megnyitotta kapuit az Everest 2 Tattoo, így végre lett hely az összes tehetségnek. Ez az év sem telt külföldi rendezvények nélkül, Drezda, Lipcse, Stuttgart, Dortmund és Reutlingen városaiban öregbítették a stúdió hírnevét, valamint gyűjtöttek be újabb trófeákat.

Végleges csapat 2016-napjainkig

2016 ban megváltak Olivértő ezért új piercerre volt szükségük, ezt a posztot a multitálentum Vincent Vega vállalta magára és rövid időn belül a város egyik legprecízebb piercere lett. Áprilisban belső ellentétek miatt megváltak Kistibitől, aki ezt követően a Creation Tattooban folytatta pályafutását.

Szeptemberben egy újabb taggal bővült a csapat. Kiss ”Mikee” Mihály a budapesti Marica Tattoo stúdióból nőtte ki magát és szeretett volna szintet lépni, ezért csatlakozott a társulathoz. Szívéhez legközelebb a newschool stílus áll, de bármely témában otthonosan mozog, főleg, ha vannak benne színek. Ez az év kevésbé volt mozgalmas, mint az ezt megelőzőek, de külföldi rendezvényeknek így sem voltak híján; Stuttgart, Reutlingen, bár egyre érezhetőbb, hogy a külföldi és hazai fesztiválok lassan elveszítik fényüket és a következő években teljesen el is maradnak. 2016 ban Mejó egyre több időt tölt külföldi stúdiókban vendégművészként, ennek végeredményeként decemberben kiköltözik Svájcba és baráti viszonnyal ugyan, de elhagyja az Everest Tattoot.

2017 az utolsó év amikor megmutatja magát a csapat külföldi rendezvényeken, Stuttgart, Frankfurt és az utolsó fesztivál júniusban Dortmundban volt, ahonnan sikerült elhozni a Best of oriental első díját. Ez az év sok minden egyébnek is lezárása lett. Kovács ”Gabe” Gábor, akivel Szilárd együtt hozta létre az Everest Tattoot még 2011 ben, úgy döntött külföldre költözik, így fájdalmas búcsút vettek egymástól, érdemei elismeréséül Gabe örökös tagja marad az Everest Tattoonak.

2018 ban utolsóként Kovács ”Tsongie” Csongor csatlakozott a családhoz. Először Gabe vendégeként találkozott az egylettel és annyira élvezte a velük töltött órákat, hogy elhatározta, az Everest Tattoohoz szeretne tartozni. Óriási erőbedobással kezdte magát képezni, a srácok időről időre szakmai tanácsokkal látták el, majd októberben elérkezettnek látták, hogy kipróbálja magát csapattagként. Ő lett az oldschool és a fineline stílusok felelőse.

2019 óta változatlan összetételben és töretlen lelkesedéssel hajózik a sikerek és kudarcok tengerén az Everest Tattoo legénysége.

TAGJAI

Németh Szilárd 2011-napjainkig

Kovács ”Gabe” Gábor 2011-2017

Kisvári ”Fifi” Attila 2015-napjainkig

Ozsvárt ”Annie Bee” Enikő 2015-napjainkig

Marczin ”Jimmy” Imre 2014

Mérei ”Mejó” József 2014-2016

Miskolczi ”Vincent Vega” Attila 2015-napjainkig

Fehér ”Dave” Dávid 2015-napjainkig

Kanász ”Kistibi” Márk 2015-2016

Fawkes Olivér 2015

Kiss ”Mikee” Mihály 2016-2021

Kovács ”Tsongie” Csongor 2018-napjainkig

VENDÉGMŰVÉSZEK

Tikos Péter

Zöld Soma

Gémes ”James” István

Bökő Ákos


NEMZETKÖZI SIKEREK

2012 Tattoo Expo Leipzig

-Best of Sunday

2012 Tattoo Show Stuttgart

-Best of Colour 1.hely

-Best of Colour 2. hely

2013 Tattoo Convention Dresden

-Best of Colour 2.hely

2013 Tattoo Show Stuttgart

-Best of colour 1.hely

2013 Tattoo Messe Augsburg

-Best of colour 3.hely

2014 Tattoo Show Stuttgart

-Best of Friday

-Best of Show

2015 Tattoo Convention Dresden

-Best of Colour 3.hely

2015 Tattoo Show Stuttgart

-Best of Saturday

-Best of Colour 1. hely

-Best Small 1.hely

-Best Woman Large 2.hely

-Best of Animal 2.hely

-Best os Portrait 3. hely

2015 Tattoo Concention Reutlingen

-Best of Color 3. hely

2016 Tattoo Show Stuttgart

-Best of Friday

-Best of Colour 1.hely

-Best Man Large 1. hely

2016 Tattoo Convention Reutlingen

-Best of Color 2.hely

2017 Tattoo Show Stuttgart

-Best oriental 1.hely

-Best of colour 1.hely

-Best of colour 2.hely

-Best individual 2. hely

2018 Tattoocon Dortmund

-Best Asia 1.hely

Üzenj Most