Piercing lövés vagy szúrás?

Egy magára valamit is adó piercer, soha nem lövi az ékszert, szigorúan csak tűvel lyukasztja át a kívánt testrészt. Tudni szeretnéd miért?

Lövés

Amikor klasszikus fülbelövő pisztollyal állnak neki a piercing készítésének, ott bizony, magával az ékszerrel szakítják át a bőrt, rosszabb esetben a porcot. Mivel az ékszerek vége nem túl hegyes, így lyukasztáskor erősen roncsolják a szöveteket, megnő a gyógyulás ideje és gondos utókezelés mellett is, gyakran gyullad be a terület. A beavatkozás alatt vér kerülhet az eszközre, a pisztolyt nem lehet szétszerelni és megfelelő módon sterilizálni, így akár súlyos fertőzéseknek is fennállhat a veszélye. Ne dőlj be a neten olvasható reklámoknak és kerüld el ezt a módszert!

Szúrás

A valódi szakemberek, egyszerhasználatos, steril tűvel (branül vagy piercingtű) dolgoznak, ami rendkívül hegyes és sima a felülete, ezáltal minimális az okozott szúrási fájdalom. Könnyedén, gyorsan és kíméletesen halad át a szöveteken, ezáltal minimalizálja a szöveti károsodás esélyét. Nem véletlen, hogy ezeket az eszközöket használják a kórházakban és az egészségügyben is. A tűt, a pisztollyal ellentétben, szükség esetén a kívánt ívben is meg lehet hajlítani, néhány testrészekhez csak így lehet biztonságosan, kényelmesen hozzáférni.

Fontos, hogy minden esetben gumikesztyűben, steril tűvel helyezzék be a steril ékszert a fertőtlenített testrészedbe.

Még a legnagyobb odafigyeléssel behelyezett ékszert is tönkre lehet tenni, ha nem megfelelő az utókezelés. A helyes utókezelésről bővebben itt olvashatsz.

Ha további kérdéseid lennének, vedd fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk mindenre válaszolni.