Tetoválás előtt

Sokan kérdezik tőlünk, főleg az első tetoválást késszíttetők, hogy mit is kell csinálniuk mielőtt jönnének? Mivel és hogyan kell készülniük?

Ha már elszoktál a hosszú, összetett mondatok olvasásától és értelmezésétől, akkor kattints a videóra és nézd meg a lényeget:

Fontos, hogy kipihenten, testben és lélekben egészségesen tetováltass. Ne betegen-náthásan, vagy épphogy kigyógyulva, fáradtan-munkából, buliból-másnaposan beesve érkezz a stúdióba. Szervezetedet amúgy is alaposan igénybeveszi a hosszú órákig tartó procedúra, nem kellenek nehezítő tényezők.

Ne feledkezz meg az alapos reggeliről. Leggyakrabban azok szoktak idő előtt elgyengülni, akik éhgyomorra kezdenek bele az egésznapos műveletbe. A folyadékbevitelre is fontos odafigyelned, ezzel is hidratálod a tested és a bőröd.

Tetoválás előtt, alatt, után, lehet alkoholt fogyasztani, természetesen csak mértékkel. Néhány sör nem befolyásolja a végeredményt, de az IHB (Iszunk-Hányunk-Belefekszünk) állapot nem kívánatos.

Ha tetováltatás előtt néhány nappal megejtesz egy szaunát, egy bőrradírozást, vagy csak egy alapos áztatást, ahol el tudod tűntetni az elhalt hámsejteket, az sokat tud segíteni a tetoválónak. A kellően hidratált, friss bőrre sokkal egyszerűbb tetoválni, könnyebb bedolgozni a tintát, gyorsabb a folyamat, így kevésbé fájdalmas.

Ha nagyon száraz, repedezett a bőröd, akkor ajánlatos néhány nappal az időpontod előtt testápolót használnod, amivel kellően hidratálod a bőröd, hidd el megéri.

Kérlek gondosan válassz időpontot a tetováltatásra. Nyaralás előtt 2 héttel nem javasolt, de nyaralásból visszatérve, még frissen hámló bőrre tetoválni sem leányálom.

Közvetlenül tetováltatás előtt ne szolizz, ne napozz, mert nincs annál kellemetlenebb, amikor leégett, megpirult bőrre kell dolgozni.-főleg neked.

Az utóbbi években sok olyan termék került a piacra, amik hatásosan csökkenthetik a fájdalmat. A hagyományos fájdalomcsillapító tablettákon túl, különböző krémek is bekerültek a köztudatba. Van, amit tetoválás előtt kell alkalmazni és van, ami csak a felnyitott bőrben tudja csak kifejteni hatását. Ezek a krémek általában lidocain tartalmúak és erősen megterhelik a szívet. Ha bármilyen terméket szeretnél használni és nem vagy biztos magadban, célszerű előtte konzultálnod az orvosoddal. A fájdalomcsillapításról bővebben itt olvashatsz.

Testrésztől függően, célszerű kényelmes, játszós ruhában jönni, vagy váltás ruhát hozni. Ha nagyon szűk, kényelmetlen a ruhád vagy végig azon aggódsz, hogy összekenik kedvenc pólód, akkor hamarabb elfáradsz, ami kihat fájdalomtűrő képességedre.

Nem árt előre gondoskodnod az utókezeléshez szükséges anyagokról, hogy mire lehet szükséged az a Tetoválás utókezelése alatt megtalálod.

Ha további kérdéseid lennének, vedd fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk mindenre válaszolni.