Tetoválás előtt

Sokan kérdezik tőlünk, főleg az első tetoválást késszíttetők, hogy mit is kell csinálniuk mielőtt jönnének? Mivel és hogyan kell készülniük?

Ha már elszoktál a hosszú, összetett mondatok olvasásától és értelmezésétől, akkor kattints a videóra és nézd meg a lényeget:Mit csináljak tetoválás előtt?

Első lépések

Fontos, hogy kipihenten, testben és lélekben egészségesen tetováltass. Ne betegen-náthásan, vagy épphogy kigyógyulva, fáradtan-munkából, buliból-másnaposan beesve érkezz a stúdióba. Szervezetedet amúgy is alaposan igénybeveszi a hosszú órákig tartó procedúra, nem kellenek nehezítő tényezők.

Ne feledkezz meg az alapos reggeliről. Leggyakrabban azok szoktak idő előtt elgyengülni, akik éhgyomorra kezdenek bele az egésznapos műveletbe. A folyadékbevitelre is fontos odafigyelned, ezzel is hidratálod a tested és a bőröd.

Lehet inni alkoholt?

Tetoválás előtt, alatt, után, lehet alkoholt fogyasztani, természetesen csak mértékkel. Néhány sör nem befolyásolja a végeredményt, de az IHB (Iszunk-Hányunk-Belefekszünk) állapot nem kívánatos.

Lehet előtte szaunázni?

Ha tetováltatás előtt néhány nappal megejtesz egy szaunát, egy bőrradírozást, vagy csak egy alapos áztatást, ahol el tudod tűntetni az elhalt hámsejteket, az sokat tud segíteni a tetoválónak. A kellően hidratált, friss bőrre sokkal egyszerűbb tetoválni, könnyebb bedolgozni a tintát, gyorsabb a folyamat, így kevésbé fájdalmas.

Ha nagyon száraz, repedezett a bőröd, akkor ajánlatos néhány nappal az időpontod előtt testápolót használnod, amivel kellően hidratálod a bőröd, hidd el megéri.

Szabad nyáron tetováltatni?

Kérlek gondosan válassz időpontot a tetováltatásra. Nyaralás előtt 2 héttel nem javasolt, de nyaralásból visszatérve, még frissen hámló bőrre tetoválni sem leányálom.

Közvetlenül tetováltatás előtt ne szolizz, ne napozz, mert nincs annál kellemetlenebb, amikor leégett, megpirult bőrre kell dolgozni.-főleg neked.

Nagyon fog fájni?

Az utóbbi években sok olyan termék került a piacra, amik hatásosan csökkenthetik a fájdalmat. A hagyományos fájdalomcsillapító tablettákon túl, különböző krémek (TkTX, Li-Pri) is bekerültek a köztudatba. Van, amit tetoválás előtt kell alkalmazni és van, ami csak a felnyitott bőrben tudja csak kifejteni hatását. Ezek a krémek általában lidocain tartalmúak és erősen megterhelik a szívet. Ha bármilyen terméket szeretnél használni és nem vagy biztos magadban, célszerű előtte konzultálnod az orvosoddal. A fájdalomcsillapításról bővebben itt olvashatsz.

Testrésztől függően, célszerű kényelmes, játszós ruhában jönni, vagy váltás ruhát hozni. Ha nagyon szűk, kényelmetlen a ruhád vagy végig azon aggódsz, hogy összekenik kedvenc pólód, akkor hamarabb elfáradsz, ami kihat fájdalomtűrő képességedre.

Nem árt előre gondoskodnod az utókezeléshez szükséges anyagokról, hogy mire lehet szükséged azt itt a Tetoválás utókezelése írásunkban megtalálod.

Ha további kérdéseid lennének, vedd fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk mindenre válaszolni.